3 χρόνια απο την δολοφονία του Π. Φύσσα, 17-18/09 αντιφασιστικό διήμερο

Ο Παύλος Φύσσας ήταν και θα μείνει στην μνήμη μας ως ένας άνθρωπος που αντιστάθηκε σε μια από τις πολλές εκφάνσεις του φασισμού και το πλήρωσε -όπως πολλές και πολλοί άλλοι-ες, με την ζωή του. Η δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά δεν αποτελεί παρά την κορφή του παγόβουνου σε μια ατέλειωτη λίστα θυμάτων του ναζισμού, που ως το δεξί χέρι του Κεφαλαίου κάνει πάντα τη βρώμικη δουλειά του. Τη μυρωδιά της καμένης σάρκας την οσφριζόμαστε από τα στενά του Κερατσινίου μέχρι τα εργοτάξια στις Σκουριές και από τις φυλακές τύπου Γ’ μέχρι τα ξεβρασμένα πτώματα στα νησιά του Αιγαίου.

Μπροστά στα συμφέροντα των “ισχυρών” η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της. Οι μετανάστες που για τα αφεντικά δεν είναι παρά φθηνά εργατικά χέρια, πνίγονται στην προσπάθεια τους να φθάσουν στα ελληνικά νησιά με την πολύτιμη συμβολή της Frontex και του λιμενικού.

Εγκλωβίζονται στα νησιά των συνόρων, φυλακίζονται στα κέντρα κράτησης, συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται από τα όργανα του κράτους. Στο δρόμο τους για μια καλύτερη ζωή βρίσκονται αντιμέτωποι με φράχτες και κλειστά σύνορα, με παράνομες απελάσεις ύστερα από την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Η αστική δημοκρατία όσα δημοψηφίσματα και να διεξάγει, όσες ανθρωπιστικές βοήθειες και να στείλει στη Μυτιλήνη, δεν μπορεί να ξεπλύνει τα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττει. Η αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων χρόνων, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων της Δύσης. Το ελληνικό κράτος με τις νατοϊκές βάσεις, και πιo συγκεκριμένα απ’ τη βάση της Σούδας στα Χανιά, βοήθησε να διεξαχθούν όλοι οι πόλεμοι σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη. Τώρα μάλιστα η κυβέρνηση μας γνωστοποιεί και το χτίσιμο των πιο σύγχρονων πολεμικών δομών σε Αιγαίο και Κρήτη.

Η αστική δικαιοσύνη, είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους, στέκεται αμείλικτη απέναντι σε όσους τολμούν να αντισταθούν, ξυλοφορτώνει διαδηλωτές, εκδικείται και προφυλακίζει όσους πάνε κόντρα στα συμφέροντα του κράτους ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Την ίδια στιγμή κωλυσιεργεί 3 χρόνια την δίκη των φασιστών δολοφόνων του Π.Φύσσα. Σε μία κοινωνία που νομιμοποιεί την εκμετάλλευση, προωθεί την αδιαφορία, την αποχαύνωση, τον ατομικισμό και την υπεροχή κάποιων έναντι άλλων, δεν θα πρέπει να μας φαντάζει παράδοξο που η δικαιοσύνη συνθλίβει τις όποιες μορφές αντίστασης και στέκεται πλάι σε όσους κυριολεκτικά και μεταφορικά τις δολοφονούν.

Ενάντια στην εξουσία, που πρώτα βομβαρδίζει, έπειτα περιφράσσει και μετά εξαθλιώνει με μοναδικό της σκοπό το κέρδος, εμείς γινόμαστε ρωγμές στο τείχος της Παλαιστίνης, μαχήτριες στο Κομπάνι, θύματα trafficking και βιασμού στους φούρνους του Χωριάτικου, εργάτες που μαζεύουν φράουλες στη Μανωλάδα και εργοστάσια υπό εργατικό έλεγχο.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό αποτελεί μέρος του πολέμου της αξιοπρέπειας απέναντι στην ανέχεια, της αλληλεγγύης απέναντι στον ατομικισμό, της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο, της ζωής απέναντι στο θάνατο. Τασσόμαστε με τα κομμάτια αυτά που επιλέγουν κόντρα σε όλες τις συνθήκες να αγωνίζονται και να αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και τον κανιβαλισμό των καιρών, προτάσσοντας το χτίσιμο σχέσεων αλληλεγγύης, ισότητας και πολυχρωμίας.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ “ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ; ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΜΕ;”
ΠΟΛΕΜΑΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 17-18/Σεπτεμβρίου/2016

Πρόγραμμα διημέρου:

Σάββατο 17/09/16
>Street Soccer 5×5
για μικρούς και μεγάλους
στην Πλατεία Μικρασιατών
16:00 Εγγραφές ομάδων
17:00 Έναρξη

>Προβολή Συζήτηση με θέμα το μεταναστευτικό
21:00 Πλατεία Μικρασιατών

Κυριακή 18/09/16
>Αντιφασιστική Πορεία
18:00 Προσυγκέντρωση /Μικροφωνική
19:00 Έναρξη Πορείας -Δημαρχείο Ρεθύμνου-

>Συναυλία Πλατεία Μικρασιατών 21:00
Hip-hop Live
-Κρητικό Γλέντι

Διοργάνωση: Αντιφασιστικός Συντονισμόςimage-0-02-01-1d7bb14704c7374763f38cd61e937d9a6c9e13a09242a59ea5c7121810bfbe88-v

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.